Millainen työpaikka tämä on?

Kuljetusliike J. Tarvainen Oy | nostopalvelutarvainen.fi

Meidänkin alalla on työvoimapula. Ei olisi uskonut vielä kymmenkunta vuotta sitten, mutta nyt tilanne on se, että työntekijöitä ei tahdo löytyä, vaikka olisi töitäkin tarjolla.

Kaikki tekijämiehet ja -naiset ovat jo vissiin töissä ja tyytyväisiä oloihinsa, eikä uusia tekijöitäkään tunnu ilmaantuvan työmarkkinoille takavuosien tahtiin.

Pistin tuohon vähän ylös muutamia juttuja, jotka on meidän firmassa hoidettu omasta mielestämme hyvin. Tässä niitä nyt olisi. Ja lisätään alle vielä parin työntekijänkin “valehtelua” aiheesta, kunhan ehditään.

Mitä me tällä koitetaan sanoa on se, että niin minun kuin noiden työntekijöidenkään mielestä tää meidän firma ei ole yhtään paskempi työpaikka.

 

Työstä pitää saada palkka

Numero ykkönen on se, että työstä maksetaan palkka. Meillä se tulee kakistelematta niin kuin tariffit määrää. 

Joskus tässä hommassa joutuu lähtemään keikalle muutenkin kuin varsinaisena virka-aikana. Yö- ja viikonloppulisät maksetaan niin kuin kuuluu, tietysti. Ja joskus, jos mahdollista, hieromme asiakkaittemme kanssa sellaisen sopimuksen, että yökeikasta napsahtaa kuskin lapaan aina koko päivän palkka, menipä keikalla tunti taikka viisi. Se on minusta ihan kohtuullista.

 

Vehkeet ja rensselit pidetään kunnossa

Raskaissa hommissa sattuu aina vahinkoja, ja vehkeitä hajoilee joskus ihan kulumisenkin takia. Meillä ne kuskataan korjaamolle oitis ja pannaan kuntoon.

Hajallisilla vehkeillä ei tehdä töitä. Siinä säästetään selvää rahaa ja onhan se turvallisuusriskikin lähteä vajaakuntoisilla koneilla nostelemaan maailmankokoisia nyyttejä. 

Itsestään selvältähän tuo tässä kuulostaa, mutta ei taida joka paikassa aina ihan toimia.

 

Työaikapankki

Työaikapankki otettiin käyttöön jokin aika sitten. Sen käyttö on vapaaehtoista, ja isoin osa porukasta meilläkin on sen omakseen ottanut ja hyväksi havainnut.

Käytännössä kiireempänä aikana tunteja voi tehdä pankkiin, ja pitää sitten hiljaisempina aikoina tai esim. äkillisen tarpeen yllättäessä vapaana.

Pankittamansa tunnit saa ulos myös rahana aina kun haluaa. Ilmoitus vain, ja ne on seuraavassa tilissä. Helpottaa taas niitä elämän äkkitilanteita, kun vaikkapa pesukone ja jääkaappi hajoaa yhtäaikaa.

 

Porukan henki

Tämä on listassa viimeinen, mutta ei vähäinen. On nimittäin sattunut sellainen siunaus, että meille on löytynyt työntekijöiksi hyvän asenteen porukkaa. Joutavista ei jurputeta, hommat tehdään niin kuin kuuluu ja herja lentää.

Se on iso juttu, loppujen lopuksi. Mulkvistien kanssa ei kauaa jaksa touhuta, vaikka mitä maksaisivat.

 

Kiittää pitää työporukkaa. Hommat on sujuneet hienosti.

Ja tervetuloa uusille! Firma on viime vuodet kasvanut hiljakseen, ja porukkaa on tarvittu tasaisin välein lisätä.

Pistä ihmeessä viestiä tai soita, tekijälle useimmiten töitä löytyy! Jos ei heti niin kohta.

 

T. Tommi Ruusunen
henkilöstöpäällikkö
0500 760 826
tommi.ruusunen@nostopalvelutarvainen.fi
Kuljetusliike J. Tarvainen Oy
nostopalvelutarvainen.fi 

 

Jätä tietosi, niin olemme yhteydessä!

Jätä meille oheisella lomakkeella nimesi ja yhteystietosi sekä pari riviä työkokemuksestasi, niin pistämme nimen muistiin!